Beste ouders/verzorgers,

Voor Meerkids hebben we verschillende platforms gemaakt. Hier geven we graag wat achtergrondinformatie over onze platforms en nodigen we jullie uit hierop te kijken.

Er wordt op Internet heel veel materiaal aangeboden. Toch hebben we er ook als Meerkids voor gekozen om onze kinderen iets aan te bieden en wel om te volgende redenen:

- Herkenbaarheid. Onze kinderen kunnen momenteel niet naar school, ze missen hun vriendjes, vriendinnetjes, juffen en meesters. Ze moeten omgaan met veel grote ingrijpende veranderingen. In deze onrustige tijd bieden we onze kinderen graag enige vorm van stabiliteit door hen vanuit de kerk bekende gezichten te laten zien d.m.v. verschillende filmpjes.

- Interactie. Het is het misschien het makkelijkst om een christelijk filmpje aan te zetten en daar je kind naar te laten kijken. Je kind heeft dan alleen geen interactie en juist interactie helpt om verhalen en lessen te laten beklijven. Deze interactie is er normaal gesproken bij Meerkids, maar is er nu niet. Hoe mooi is het om juist nu over geloofsthema’s in gesprek te gaan. Lees samen een verhaal, maak samen een werkblad en praat er over. Relatie.

- Relaties zijn ontzettend belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen. Met name bij de bovenbouw hopen we op d.m.v.  de platforms de relaties tussen kinderen onderling voort te kunnen zetten en te kunnen verdiepen. En bij de jongere kinderen hopen we dat door de interactie met jullie kinderen jullie relatie natuurlijk ook nog meer verdiept mag worden.

We zijn ons er erg van bewust dat dit pittige tijden voor ouders zijn. Er wordt enorm veel van ons ouders gevraagd. Daarom proberen we de platforms vooral simpel te houden. Wekelijks worden de platforms verfrist en komen er weer nieuwe verhalen, filmpjes, kleurplaten en opdrachten op. We streven ernaar om op elke vrijdag al het nieuwe materiaal klaar te hebben voor de aankomende zondag.

Neem vooral een kijkje op het platform voor (klik op de link of op de plaatjes boven aan de pagina):

Onderbouw  (slimme peuters en kleuters)
Middenbouw  (groep 3,4)
Bovenbouw  (groep 5, 6 en 7)

Op zondagmorgen komen groepjes online samen met vaste bekende groepsleiding. Wil jouw kind hieraan deelnemen, stuur dan een mail naar henrikebrussee@meerkerk.nl.

We bidden voor kracht en wijsheid in deze periode, maar hopen en bidden ook dat deze tijd qua geloofsopvoeding heel waardevol voor jullie mag worden.

Hartelijke groet,

Mede namens de bouwhoofden,