Eten, ontmoeten, praten, lachen, leren en luisteren

De Alpha Cursus geeft uitleg over het christelijk geloof. De cursus is vrijblijvend en gratis. Ongeveer tien maandagavonden en een weekend kom je als groep bij elkaar. Een cursusavond start met een gezellige maaltijd. Na het eten luister je naar een inleiding over het christelijk geloof. Daarna praat je in vaste kleine groepjes hierover door. Je zult merken dat je in korte tijd elkaar leert kennen en een band opbouwt. Kom naar een startavond en kijk zelf of de Alpha Cursus iets voor je is.
In De Meerkerk is soms gelijktijdig aan de Alpha Cursus een Youth Alpha. Speciaal voor jongeren van 15 – 18 jaar. Eveneens tien maandagavonden en een weekend.

De Alpha Cursus is iets voor jou als je...

• meer wilt weten over het christelijk geloof
  • wilt weten of er meer is tussen hemel en aarde
  • nieuwe mensen wilt ontmoeten
  • je kennis over het christelijk geloof wilt opfrissen

Thema's

Op de cursus worden vijftien verschillende thema's van het christelijk geloof besproken, zoals:

• Is er meer?
  • Wie is Jezus?
  • Bidden: waarom en hoe?
  • Hoe relevant is het christelijk geloof?
  • Hoe leidt God ons?

De Alpha Cursus is in de jaren '70 van de vorige eeuw ontstaan in de Holy Trinity Brompton kerk in Londen. In de jaren '90 verspreidde de cursus zich snel over Engeland en andere delen van Europa. Op dit moment zijn er meer dan 55.000 Alpha Cursussen wereldwijd in maar liefst 169 landen. Ruim 23 miljoen mensen volgden een Alpha Cursus. In Nederland is de Alpha Cursus ruim twintig jaar geleden geïntroduceerd. 210.000 Nederlanders deden de cursus.

Je kunt je hier aanmelden voor de Alpha Cursus of Youth Alpha.